A/E
Theatre, Dance, Music
Platon’un Şölen kitabında Eros üzerine bilge laflar söyleyen rahibe-kahin Diotima ile Henry Bauchau’nun Diotime ve Aslanlar romanının kahramanı Diotime arasında kurguladığımız diyalog bize yol gösteriyor. Sonrasında bir çok felsefecinin ve sanatçının yorumlarına temel oluşturan Diotima’nın söylemi aşk, güzellik ve sonsuzluk üzerine güncelliğini koruyan tartışmalar açmaktadır. Diotime ise olgunluğa adım atarken arzularının ve korkularının içinden geçerek kendi yolunu bulmaya çalışan genç bir kadının çatışmalarını yansıtmaktadır.
Bu karşılaşmayı bugün hikayelendirmek ve sahnelemek nasıl anlamlar üretebilir? Bu hikayeleri yorumlayan felsefeci A ile oyun yazarı E’nin hevesleri ve hüsranları bize nasıl bir ışık tutabilir? Birbirine dönüşen bu hikayelerle birlikte kadın olmanın farklı hallerine, zamanlarına ve duygu coğrafyalarına doğru bir yolculuğa çıkıyoruz. Barbarlık-uygarlık, gençlik-yaşlılık, beden-ruh, dişillik-erillik, hayvan-insan, sonluluk-sonsuzluk gibi ikiliklerin metinsel, bedensel, işitsel ve görsel yansımalarını araştırıyoruz.
Süre: 60 dk
Yazar / Written by: Meltem Ahıska
Yönetmen & Koreograf / Director & Choreographer: Bedirhan Dehmen
Birlikte Yaratım ve İcra / Created with and Performed by: Mine Tan Dehmen, Deniz Keskin, Diler Özer
Müzik ve Ses Tasarımı / Music and Sound Design: Diler Özer
Kostüm Tasarımı / Costume Design: Naz Erayda
Kostüm Uygulama / Costume Realization: Ece Nur Firdevs Kolukısa
Işık Tasarımı / Lighting Design: Bedirhan Dehmen
Ses ve Işık Uygulama / Sound & Light Operator: Özkan Barış Özdemir
Fotoğraf, Teaser, Tanıtım Malzemesi / Photography, Teaser, Promo Material: Adil Aybar
Afiş Tasarım / Poster Design : Özkan Barış Özdemir
Yapım / Production: Biz Platform, Caféturc Music & Arts, Soundidea (ELİAR A.Ş.)
Yapım desteği için Anadolu Kültür’e, müzik kayıtları için Metehan Dada’ya, metnin yazılma sürecinde yorumlarını paylaşan Tilbe Saran, Ferhan Özenen, Müge Gürsoy Sökmen, Dilek Winchester, Suna Kafadar ve Başak Ertür’e teşekkür ederiz.
VIDEOS